Umijeće Tersanja

Zašto svraćati ovamo, kad možeš otići na Tersaonu?

15.05.2005.

Coda

Umalo. Uhvatismo Alfieja dok je otvarao plave koverte, a njegova djevojka dana, Omega, uredno slagala ponude po veličini znamenki. Tek sada kada se vratih iz Hitne, uz kafu i kolače, mogu lagodno presabrati šta se sve desilo u ovih par dana...

Prvo je Alfie nestao pred vikend, zlokobno, bez traga i glasa. U žurbi je ostavio novčanik i ključeve. No, to ga nije spriječilo da cijelu noć pijanči, pripovijedajući viceve po barovima zbunjenim turistima i zavodeći im cure, žene i sestre dok bi se ovi okrenuli da plate piće. Naposlijetku je, u nekom baru duboko ispod zemlje, nabasao na Omegu, studenticu nečega poluumjetničkog (druga polovica neopisiva).

Nju je osvojio i zaveo, a potom obučio u rukovanju automatskim oružjem i onda su njih dvoje odlučili pokrenuti militantno krilo Boćarskog kluba Oliver, koje će se zvati Alfie i Omega i koje će silom praviti terene za boćanje po gradskim zelenim površinama i najvećim prometnicama. Za početak je Alfie odlučio preuzeti blog, prodati ga i potom krenuti dalje. Omega je bila zadužena za sastavljanje malog oglasa (otuda i dobar pravopis), a Alfie ga je samo potpisao.

Mene su savladali i zatvorili u ormar. Dva dana provedena u ormaru su na mene imala bolji uticaj nego što sam mogao i pretpostaviti. Imao sam mogućnost refleksije i bavljenja zen-tersizmom, iako mi nije baš bilo udobno.

Drugi dan su stvari postale haotične i Alfie se puno derao i nervozno koračao hodnicima. Ja sam nekako izmolio Omegu da me pusti van da malo dođem sebi i vidim danjeg svjetla. Ona je to oklijevajući učinila, dok je Alfie divljački lupao po komšijskim vratima. Onda se on vratio kući i kada me je ugledao, naprosto se... ukočio.

Tako ukočenog smo ga poslije dva sata odveli u Hitnu, gdje su ga otkočili blagim šokovima, oblozima od leda i horskim pjevanjem druidskih pjesmica. Potom se doktor pojavio u čekaonici i rekao nam da će sve biti u redu, da se Alfie, izgleda, malo zabunio pri uzimanju lijekova, te da se desila neka rijetka i nepoznata kombinacija, koja je uzrokovala sav ovaj belaj. Doktor nas je zamolio za dozvolu da opiše ovaj slučaj i otišao sav sretan kada sam mu rekao da nemam ništa protiv.

Sada smo kući, Alfie se hladi u frižideru (naputak doktora) još tri sata, a Omega je uzela taksi i vratila se tamo odakle je došla. Ja u rukama držim bočice sa Alfiejevim pilulama, gledam ih i mislim kako zavodljivo izgledaju.

Umijeće Tersanja

OVDJE SE NALAZI DOM: UMIJEĆE TERSANJA

TERS DIGEST

NOMINA SUNT ODIOSA
TERS (tur.) - 1. protivan, suprotan, nabusit, opak, neprijazan, zloćudan; 2. kriv, falsificiran, patvoren, lažan;
B. Klaić

Ko je Alfie?

NEPOTVRĐENO:
Iza svakog čina tersluka stoji skrivena želja da se bude voljen.

S. Freud

FRIENDS & LOVERS
Love me love me love me
Say you do
Let me fly away
With you
For my love is like
The wind
And wild is the wind

Give me more
Than one caress
Satisfy this
Hungriness
Let the wind
Blow through your heart
For wild is the wind

You...
Touch me...
I hear the sound
Of mandolins
You...
Kiss me...
With your kiss
My life begins
Youre spring to me
All things
To me

Dont you know youre
Life itself
Like a leaf clings
To a tree
Oh my darling,
Cling to me
For were creatures
Of the wind
And wild is the wind
So wild is the wind

[i]Wild Is the Wind by
Tiomkin/Washington,
as performed by
Nina Simone or
David Bowie[/i]

Wild is the wind
Wild is the wind


PASSENGERS:
243385

online


Powered by Blogger.ba
Design by BDSM:.