Umijeće Tersanja

Zašto svraćati ovamo, kad možeš otići na Tersaonu?

23.03.2005.

Antitersističke jedinice

Život jednog tersa nikad nije jednostavan, ali da bi vazda bio veseo i zabavan, brinu se posebne antitersističke snage. One su brojne, dobro organizovane i dolaze u raznim oblicima, veličinama i bojama, vične su različitim oblicima borbe i opremljene za borbu u svim uvjetima.

Ruku na srce, pošto su tersovi neizlječivi individualisti, a pođehkad i samotnjaci, pripadnici antitersističkih jedinica također najčešće djeluju pojedinačno, nešto kao Delta Force. U slučaju potrebe, one su se u stanju jako brzo uvezati u cilju opkoljavanja i iskorijenjivanja jednog tersa. Antitersističke snage postoje u vidu paravojnih i zvaničnih formacija.

Paravojne antitersističke snage su amateri, najčešće tetke, daidžinice i slični članovi obitelji, kojima je dio životne misije "učenje" tersa lijepom ponašanju, društveno prihvatljivom iskazivanju osjećanja i, po mogućnosti, iskrenom radovanju njihovom najnovijem makrameu. Iako naoko benigne, ove su snage jako podmukle, jer su im zalihe municije neiscrpne; stoga je strateško povlačenje najbolji potez u okršaju sa ovakvim snagama.

Zvanične formacije dolaze u vidu psihologa, pedagoga, socijalnih radnika, čak i (pljuc!) psihijatara. Oni su obučeni za sistemsku detersifikaciju putem savjeta, analiza, a u težim sukobima znaju pribjegavati čak i bojnim otrovima (lijekovima). Partizanska borba (boravak u šumi & na planini) je metoda izbora u ratovanju sa ovakvim profesionalcima. U slučaju neizbježne konfrontacije, najbolje je hiniti predaju, klimati glavom i govoriti "Yes, yes, yes..." u pravilnim ritmičkim razmacima, a potom, pri transportu, pobjeći u Kapelske krijesove (pridruživanje Dimnjačaru & klapi je fakultativno).

Najzaguljenije je za tersa ako mu se neko od specijalaca ujedno zalomi u familiji, te su konfrontacije neizbježne u dužem vremenskom periodu. Osim bježanja glavom bez obzira, nemam nikakav pametan savjet, mada u međuvremenu radim na tome.

Umijeće Tersanja
<< 03/2005 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


OVDJE SE NALAZI DOM: UMIJEĆE TERSANJA

TERS DIGEST

NOMINA SUNT ODIOSA
TERS (tur.) - 1. protivan, suprotan, nabusit, opak, neprijazan, zloćudan; 2. kriv, falsificiran, patvoren, lažan;
B. Klaić

Ko je Alfie?

NEPOTVRĐENO:
Iza svakog čina tersluka stoji skrivena želja da se bude voljen.

S. Freud

FRIENDS & LOVERS
Love me love me love me
Say you do
Let me fly away
With you
For my love is like
The wind
And wild is the wind

Give me more
Than one caress
Satisfy this
Hungriness
Let the wind
Blow through your heart
For wild is the wind

You...
Touch me...
I hear the sound
Of mandolins
You...
Kiss me...
With your kiss
My life begins
Youre spring to me
All things
To me

Dont you know youre
Life itself
Like a leaf clings
To a tree
Oh my darling,
Cling to me
For were creatures
Of the wind
And wild is the wind
So wild is the wind

[i]Wild Is the Wind by
Tiomkin/Washington,
as performed by
Nina Simone or
David Bowie[/i]

Wild is the wind
Wild is the wind


PASSENGERS:
238219

online


Powered by Blogger.ba
Design by BDSM:.